Krekerių, riešutų ir kokoso pyragėliai
Autorius: Indre1
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 340 g
Miltai 335 g
Rudasis cukrus 200 g
Medus 110 g
Pienas 5 valg. šaukšt.
Kepimo milteliai, druska 1 arbat. šaukštel.
Vanilės esencija pagal skonį
Apatinis sluoksnis:
Cukrus 50 g
Kakava (nesaldinta) 30 g
Kiaušinis 1 vnt.
Krekeriai 250-300 g
Riešutai 150 g
Kokoso drožlės 75 g
Vidurinis sluoksnis:
Pienas 5 valg. šaukšt.
Vanilinis pudingas 2 valg. šaukšt.
Cukraus pudra 230 g
Viršutinis sluoksnis:
Šokoladas 200 g
Paruošimas:
Pirmiausiai gaminsime krekerius. Inde sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite margariną VILNIUS kepiniams ir elektriniu mikseriu gerai išmaišykite. Atskirame indelyje sumaišykite medų, pieną ir vanilės esenciją. Šį mišinį gerai išmaišykite kartu su medaus mišiniu elektriniu mikseriu. Tešla taps minkšta ir lipni. Įdėkite ją į šaldytuvą atšalti. Kai tešla atvės iškočiokite tešlą 0,5 cm. storio, supjaustykite sausainiais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šakute subadykite sausainius. Kepkite 160-180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Tik prižiūrėkite, kol paruduos, kad nesudegtų. Apatinis sluoksnis: inde ištirpinkite margariną, sudėkite cukrų ir kakavą bei gerai išmaišykite (galima tai daryti ant vandens garų). Tada įpilkite iš anksto išplaktą kiaušinį. Visą laiką maišykite kol sutirštės. Nuimkite nuo viryklės. Sumaišykite smulkintus krekerius, smulkintus riešutus ir kokoso drožles. Kepimo popieriumi padengtą indo dugną išklokite tolygiai šia mase. Padėkite į šaldytuvą stingti apie valandą. Vidurinis sluoksnis: išplakite gerai sviestą, sudėkite pieną, pudingo miltelius ir cukraus pudrą ir gerai išplakite elektriniu mikseriu. Gauta mase padenkite sekantį sluoksnį ir padėkite stingti į šaldytuvą pusvalandžiui. Viršutinis sluoksnis: ant vandens garų ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu ir gerai išmaišykite. Padenkite viršutinį deserto sluoksnį šokoladu (galite suformuoti kokio norite rašto paviršių). Padėkite stingti į šaldytuvą. Kai deserto visi sluoksniai sustings, galite jį patiekti. Kad šokoladas nelūžinėtų naudokite karštam vandeny palaikytą peilį bei desertą prieš pjaustant palaikykite kambario temperatūroje. Skanaus!
Recepto istorija:
Visada norisi palepinti ne tik atvykstančius svečius, bet ir šeimos narius. Juk gyvenimas toks trumpas, reikia dažniau džiaugtis paprastais dalykais, todėl norisi kaskart nustebinti visus naujais kulinarijos kūriniais. Šis desertas visai netyčia atsirado mano receptukų knygelėje, bet tikrai liko puikiai įvertintas dėl neįprasto skonio, kuris palieka neišdildomą įspūdį ir norisi dar pakartoti :)
PANAŠŪS RECEPTAI