Močiutės kibinai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Kiaulienos sprandinė 500 g Svogūnai 100 g Miltai 450 g Kiaušiniai 4 vnt. Grietinė 100 g Prieskoniai pagal skonį Druska, pipirai pagal skonį Vanduo 30 g
Paruošimas:
Močiutės kibinai (10 vnt.). Mėsos ruošimas: mėsą supjaustyti smulkiais kubeliais. Margariną VILNIUS kepiniams sutarkuoti burokų tarka. Smulkiai supjaustyti svogūnus. Viską sumaišyti, supylus vandenį ir prieskonius. Paruoštą mėsą palikti inde 10-12 val. Tešlos ruošimas: Išplakti 3 kiaušinius. Įberti druskos. Įmaišyti grietinės. Supilti miltus. Labai gerai išminkyti tešlą. Suminkytą tešlą, suvynioti į foliją ir 10-12 val. padėti į šaldytuvą. Kibinų ruošimas: tolygiai iškočioti tešlą. Iš tešlos lakšto išpjauti 10 apskritimo formos detalių, ant kurių sudėti po 2 valgomus šaukštus paruošto mėsos įdaro ir suformuoti kibinus. Paruoštus kepimui kibinus aptepti kiaušinio tryniu. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie vieną valandą.
Recepto istorija:
Tai yra mano močiutės ypatingasis receptas. Tokiu būdu pagamintais kibinais per kiekvieną šeimos šventę ji nudžiugina visus artimuosius ir svečius. Tikiuosi jums taip pat patiks :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|