Citrininis pyragas
Autorius: Chorchita
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 300 g
Karštas vanduo 0,5 stikl.
Mielės 30 g
Miltai ~ 15 valg. šaukšt.
Citrinos 4 vnt.
Cukrus 1,5 stikl.
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams reikia susmulkinti gabaliukais, užpilti karštu vandeniu ir palaukti, kol ištirps. Atskirai sumaišyti mieles su šaukšteliu cukraus. Supilti mieles į margarino masę ir tada dėti miltus. Jų reikia tiek (aš dedu ~ 15 šaukštų), kad tešla neliptų prie rankų. Citrinas (su žievelėmis) susmulkinam. Aš smulkinu su sulčiaspaude: išspaudžiu sultis ir sumaišau jas su tirščiais. Supilame cukrų ir išmaišome. Tada tešlą reikia padalinti į 2 dalis. Iškočiojame 2 lakštus. Į formą (aš visada įkloju sviestinio popieriaus) dedame vieną lakštą, subadome šakute. Tada supilam citrinų masę. Ant viršaus dedam antrą lakštą ir taip pat subadome šakute. Kepti 45 min., 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Recepto istorija:
Šis pyragas nustebina visus: vieni nustemba valgydami, nes pyragas gaivus, ne saldus ir turintis citrinų rūgštumo-kartumo prieskonį, o kiti - kai pamato receptą, klausdami: " kur kiaušiniai?", "tik tiek produktų?" :). Jeigu norite, kad pyragas būtų saldesnis, reikia dėti daugiau cukraus į citrinų masę.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.