"Napoleonas"
Autorius: Simona
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 800 g
Kvietiniai miltai 800 g
Grietinė 1 stikl.
Kiaušiniai 9-10 vnt.
Druska žiups.
Cukrus 1 stikl.
Miltelinis cukrus 0,5 stikl.
Vanilinas 1 pakelis
Paruošimas:
Pirmiausia į miltus (800 g.) sudėti pjaustytą margariną VILNIUS kepiniams (400 g.) ir kapoti peiliu, kol margarinas apsivels miltais ir pasidarys maži trupiniai. Supilti grietinę (1 stikl.), įmušti kiaušinį (1 vnt.), įberti druskos ir viską išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi nebelipti prie rankų. Dėti į maišelį ir parai padėti į šaldytuvą. Kitą dieną tešlą padalinti į 16-20 vienodų gabaliukų. Kočioti ant miltais pabarstyto stalo kuo ploniau (lakštai turi būti beveik permatomi), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gerai subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepti 200 laipsnių temp., 5 min. Ant karšto lakšto dėti pasirinktą lėkštę ir apipjaustyti kraštus. Galiukai bus sumalami ir naudojami tortui puošti. Taip iškepame visus lakštus. Paliekame gerai atvėsti. Kremas: kiaušinius (8-9 vnt.) kaitinant plakame elektriniu plakikliu. Puodą su kiaušiniais įstatome į didesnį puodą su vandeniu, kurį užverdame tam, kad neapsinuodytume žalių kiaušinių kremu. Supilame cukrų ir plakame, kol pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Procesas vyksta apie pusvalandį. Vėliau išsukame likusį margariną (400 g.) su milteliniu cukrumi (0,5 stikl.) ir vanilinu, supilame kiaušinių masę ir plakame kremą. Tada dėti po vieną lakštą ir tepti kremu. Nespausti! Viršutinis sluoksnis turi būti kremo, juo aptepame ir šonus. Apibarstome maltais trupiniais ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Skanaus!
Recepto istorija:
Tai mano anytos receptas. Šiam tortui abejingų nėra. Visada stengiuosi pagaminti kuo didesnį. Gaminimas man suteikia daug malonumo.
PANAŠŪS RECEPTAI