Medaus sausainiai, kvepiantys mandarinais
Autorius: martyynyyte
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Cukrus 230 g
Kiaušinis 1 vnt.
Medus 1/2 stikl.
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Meduolio prieskonių mišinys 2 arbat. šaukštel.
Miltai 2 stikl.
Mandarinas 1 vnt.
Paruošimas:
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Paruošiame tešlą: išlydome margariną VILNIUS kepiniams su medumi. Beriame pusę reikalingo cukraus kiekio. Gerai išmaišome. Įmušame kiaušinį, įberiame vanilinį cukrų bei meduolių prieskonių mišinį. Sijojame miltus: pirmiausia tik vieną stiklinę, tada beriame likusį cukrų, vėl miltų. Gerai išmaišome. Galiausiai supilame likusį cukrų. Įtarkuokite mandarino žievelę. Truputį pamaišome ir tešlą dedame į konditerinį švirkštą. Ant kepimo formos, patiestos kepimo popieriumi, išspaudžiame sausainiukus. Kepame apie 17 min. Kad receptas išeitų puikiai, nesudėkite iškart viso cukraus: iš pradžių išmaišykite tik pusę su margarinu, po to beriant miltus truputį įpilkite, tada, kai tešla paruošta, supilkite likusį. Taip cukrus nespės ištirpti ir sausainiams suteiks neįprasto skonio. Skanaus!
Recepto istorija:
Kalėdos man asocijuojasi su medumi, gvazdikėliais, muskatu. Kai prieš šventes atvyksta draugai, nesinori per daug išlaidauti, gaminti kalakutų, vištų, ančių, nes draugai ir taip atvyksta pavalgę. Tad juos dažniausiai vaišinu ypač šeimyniškais sausainiais, kvepiančiais mandarinais, gvazdikėliais, muskatu.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.