Uzbekiškas plovas su kiauliena
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 2 valg. šaukšt.
Kiauliena 500 g Svogūnai 3 vnt. Morkos 3 vnt. Česnakas 2 vnt. Džiovintas aitrusis pipiras 1 vnt. Prieskoniai (malti pipirai, kmynai, druska, raudonoji paprika) pagal skonį Ryžiai 2,5 stikl.
Paruošimas:
Dideliame ir storame inde, kuris gerai sulaiko šilumą, reikia pakepinti supjaustytą gabaliukais mėsą (apie 500 g.). Kepti įdėjus šiek tiek margarino VILNIUS kepiniams. Iškeptą mėsą sudedu į lėkštutę, o į keptuvę sudedu supjaustytus 3 svogūnus. Kepu vėl ant didžiausios ugnies ir dažnai maišau, nuo mėsos jie įgaus rudą spalvą. Į iškeptus svogūnus sudedu mėsą ir toliau kepu, vėliau įdedu šiaudeliais supjaustytas morkas, sumažinu ugnį ir kepu, kol morkos apkeps. Tada viską sudedu į indą plovui gaminti, į šią masę įdedu 2 nuvalytas, tačiau nesmulkintas česnako galvas ir aitrųjį pipirą, pipiro nepjaustau. Dabar reikia įdėti norimus prieskonius. Į plovą dažnai dedami malti pipirai, kmynai, raudona paprika ir druska. Mišinys turi būti sūrokas, nes dalį druskos "pasiims" ryžiai. Visą šią masę užpilu verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų apie 2 cm. ir troškinu ant mažos ugnies apie 40 min. Tada sudedu ir tolygiai paskirstau apie 2,5 stiklinės ryžių ir užpilu vandens tiek, kad jis apsemtų ryžius apie 2 cm. Padidinu ugnį iki maksimumo, kad kuo greičiau užvirtų. Tada ugnį sumažinu ir verdu tol, kol išgaruoja vanduo. Virti plovą reikia uždengus ir nemaišyti. Jei vanduo jau išgaravo, o ryžiai dar neišvirė, su šaukštu padarau skylutes iki dugno ir įpilu į skylutes vandens. O jei ryžiai išvirė, o vandens dar yra, nuimu dangtį ir padarau kuo daugiau skylučių plove, kad vanduo kuo greičiau išgaruotų. Paruoštą plovą palieku pastovėti apie 20-25 min., po to atsargiai išimu pipirą ir česnako galvutes, viską sumaišau. Dabar plovą galima patiekti, pridėjus kelias česnako skilteles ir žinoma pipiro gabaliuką, aštresnio maisto mėgėjams. Skanaus Jums!
Recepto istorija:
Šį receptą radau viename tinklaraštyje. Kaip vėliau išsiaiškinau, receptas priklauso vienam rusui, kuris labai domisi uzbekiška virtuve. Plovas turi būti ruošiamas su aviena, o ne kiauliena. Jei turite tokią galimybę, darykite su aviena. Plovas yra nuostabaus skonio, dėl tokio skonio verta paplušėti virtuvėje keletą valandų. Siūlau pamėginti ir Jums.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|