Džiūvėsėlių tortas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Džiūvėsėliai 500 g Cukraus pudra truputis Cukrus 1 stikl. Kiaušiniai 3 vnt. Grietinė 4 valg. šaukšt. Soda arba kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel. Vanilinis cukrus 1 pakelis
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams ištrinti su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Atskirai išplakti kiaušinio baltymus. Džiūvėsėlius įmaišyti į tešlą, sudėti sodą, grietinę, plaktus baltymus ir gerai išmaišyti. Tešlą sudėti į margarinu išteptą formą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 40 min. Ataušusį tortą apibarstyti cukraus pudra.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad mano šeimoje atsirado atsitiktinai. Vieną kartą, užklupus svečiams, dariau tortą iš to ką turėjau ir gavosi šis kepinys. Vėliau buvo dar patobulintas, dabar labai mėgstamas mūsų šeimoje. Siūlau pabandyti ir jums.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|