Naminis tortas su braškėmis
Autorius: Roberta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 400 g
Miltai 2 stikl.
Grietinė 2 stikl.
Cukrus 2 stikl.
Kiaušiniai 4 vnt.
Grietinė 3 stikl.
Želatina 2 valg. šaukšt.
Cukrus 2 stikl.
Citrinos rūgštis 0,3 arbat. šaukštel.
Cukraus pudra pagal skonį
Kiaušinio baltymas 1 vnt.
Paruošimas:
Čia pateiktos du kartus didesnės ingredientų porcijos, nes kepiau du tortus: vieną svečiams, kitą namiškiams. Biskvitai: į du skirtingus dubenis įmušami kiaušiniai ir išsukami su cukrumi, kol jis ištirps. Tuomet sudedami visi kiti biskvitams skirti ingredientai. Labai gerai išmaišoma. Į rudojo biskvito dubenį įdedame kakavą. Tada į margarinu VILNIUS kepiniams išteptą skardą supilama tešla ir kepama orkaitėje, kol paruduos ir iškils. Išimami iš orkaitės ir atvėsinami. Kai atvėsta abu biskvitai perpjaunami horizontaliai per pusę. Pertepimas: visi ingredientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies, kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų. Viršus: į puodą sudedamas margarinas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame. Glazūra papuošimui: cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu. Kai viskas paruošta, manau visos suprantate, ką reikia daryti. Dedame biskvitą – pertepimas, biskvitas – pertepimas ir t.t. Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygius torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago (man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, trupiniais. Tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.), bei su specialiu švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Bet kaip puošti – fantazijos vaisius.
Recepto istorija:
Kai švenčių metu saldumynų, tortų lentynos parduotuvėse šluote iššluojamos, o šventė negali būti be torto, puikiausiai tiks naminis tortukas, kuris tiks ir atvykstančius svečius pavaišinti.
PANAŠŪS RECEPTAI