Apkepas su grūdėtąja varške ir pomidorais
Autorius: Jūratė
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltai kvietiniai 180 g
Kiaušinis 3 vnt.
Druska pagal skonį
Grietinė 5 valg. šaukšt.
Grūdėta varškė 350-400 g
Mozarela sūris 100 g
Vyšniniai pomidorai 500 g
Raudonėlis, bazilikas, malti juodieji pipirai pagal skonį
Alyvuogių aliejus truputis
Paruošimas:
Šaltą margariną sukapoti su miltais. Įmušti 1 kiaušinį, įberti šiek tiek druskos. Viską suminkyti. Tešlos mase iškloti 26 cm skersmens skardą ir padėti šaltai. Įdaras. Suplakti 2 kiaušinius, įdėti druskos ir grietinės. Įmaišyti grūdėtą varškę. Mišinį sukrėsti ant tešlos ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Pomidorus perpjauti pusiau ir sudėti ant mišinio. Apibarstyt prieskoniais arba žaliais prieskoninių daržovių lapeliais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti apie 40 min 180laipsnių karštumo orkaitėje. Prieš pjaustant šiek tiek atvėsinti.
Recepto istorija:
Skanus užkandis prie balto vyno, kurį megstame gerti penktadienio vakarais draugų rate.
PANAŠŪS RECEPTAI