Kalėdiniai baravykai(grybukai)pagal Mia30
Autorius: mia30
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
kiaušiniai 5 vnt.
cukraus 200 g
grietinės (naminės) 0,5 stikl.
vanilinio cukraus 1 pak.
sodos 0,5 arbat. šaukštel.
miltai 4 stikl.
aguonos 2 valg. šaukšt.
žiupsnelis druskos pagal skonį
glajui baltam: kaiušinio baltymas 1 vnt.
cukraus pudros 2 stikl.
glajui rudam: kiaušinio baltymai 3 vnt.
kakavos 1 valg. šaukšt.
juodojo šokolado 200 g
cukraus pudros 2 stikl.
Paruošimas:
60 vnt. grybukų. Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Margariną išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės masę, suberti vanilinį cukrų, miltus ir minkyti tešlą. Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti su mažu šaukšteliu tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę. Iškeptus grybukus reikia apdailinti, juos apskusti, kad nebūtų nelygumu. Po to imamės pačių sudėtingesnių darbų, tai yra balto glajaus darymas, ir kotukų aptepimas. Iš nurodytų ingridientų išplakame baltą glajų, jis bus pakankamai tirštas, o tai labai gerai. pamirkome kotukus į glajų ir pamirkome į aguonas, kad atrodytų, kaip su žemikėm:). Toliau kepuryčių rudos masės darymas. Išplakame baltymus, sudedame kakava ir išsitirpinę šokoladą ant garų supilame į masę. Kadangi šokoladas karštas tai ir masė bus tamsesnė.Ir kepurytės grybukų bus tamsios. kai jau apdžiūsta kotai, tada merkiame ir su teptuku padailiname, kur reikia. Ir viskas. Sudedame i kiaušinių dėkliukus ir paliekame kol išdžius visiškai. labai skanus baravykai. Aišku visam tam malonumui reikia daug laiko ir kantrybės. Kaip sakoma grožis reikalauja aukų, taip ir čia.
Recepto istorija:
Šis receptukas, pas mus suburia visus prie stalo, nes visi mėgstame labai saldumynus. Ir šis receptukas atkeliavo pas manes visai netikėtai. Karta paskaičiau kažkokioje knygutėje, Aišku, kažkokių produktų neturėjau, bet įdėjau tai ką turėjau ir jis pas manes kažkaip prigijo, dabar kiekvienais metais prieš šias gražiasias šventes aš juos kepu. Aišku jie nėra tokie tobuli,kaip parduotuvių vitrinose, bet namuose kepti ir savo rankų darbo, patys skaniausi, net svečiams bet kokiems netyčia užėjus visada yra ką padėt ant stalo. Tiesiog gera prisiminti rudens šiltas dieneles, kai rinkdavome miške baravykus. Štai toks paprastas, bet daug kantrybės prašantis receptas. Kadangi nesu patyrusi, nes darau tik per didžiasias šventes, tai sugaišau maždaug apie 5 valandas. bet buvo smagu ir gera viska daryti. Tad jei žadate išbandyti linkiu sėkmės ir daug įspūdžų, tiesa labai pritraukia, net namiškius, kai reikia dažyti, ar net iš pašonės nugvelbti pirmą skaniai atrodantį grybuką, o tokių man netrūko.:) Skanaus ir sėkmės!
PANAŠŪS RECEPTAI