Dovilės Kibinai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 300-400 g
Kiaušiniai 4 vnt. Indelis grietinės 400 g Miltai 800 g Vištienos filė (tinka ir farsas) 300 g Druskos ir cukraus žiups. Sultinio (1 kubelis) gab.
Paruošimas:
Margariną sudėti į dubenį ir supilti pusę kiekio miltų. Masę ištrinti (su šaukštu ar rankomis). Atskirame inde išplakti kiašinius kartu su grietine ir įberti žiupsnelį druskos ir cukraus. Išplaktus kaišinius su grietine supilti į dubenį su margarinu ir miltais. Viską išmaišyti. Išmaišius į tešlą pilti likusius miltus ir minkyti kol nelips prie rankų. Tešla neturi būti per kieta. Tešlą įdėti į šaldiklį 20min. Per tą laiką pasidarykime įdarą. Vištienos filė sukapoti gabaleliais sudėti į indą. Pusėje puodelio vandens ištirpinkite kubelį višt. sultinio ir užpilkite sukapotą vištieną ,pamaišykite (turėtų būti šiektiek suru).Išėmus tešlą iš šaldiklio ją iškočioti 2-3mm storiu.Iš tešlos su puodeliu "išspausti" tešlos apskritimus(7-10cm skersmens). Į tešlos apskritimus sudėti po šauktelį įdaro (apgaubti įdara tešla) ir užlankstyti kraštus.Padarytus kibinus sudėti į aliejumi pateptą skardą.Kibinus aptepti plaktu kiaušiniu, kad gražiai apskrustų. Kepti įkaitintoj orkaitėj , 200 C temper. 25min. Skanaus.
Recepto istorija:
Šie kibinai ypatingi tuo ,jog kas paragauja, tikrai negali atsiragauti jų. Mėgstu jais nustebinti savo artimuosius. Didžiausias jų smaližius yra mano vyras.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|