Dovilės Kibinai
Autorius: Dovile
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 300-400 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Indelis grietinės 400 g
Miltai 800 g
Vištienos filė (tinka ir farsas) 300 g
Druskos ir cukraus žiups.
Sultinio (1 kubelis) gab.
Paruošimas:
Margariną sudėti į dubenį ir supilti pusę kiekio miltų. Masę ištrinti (su šaukštu ar rankomis). Atskirame inde išplakti kiašinius kartu su grietine ir įberti žiupsnelį druskos ir cukraus. Išplaktus kaišinius su grietine supilti į dubenį su margarinu ir miltais. Viską išmaišyti. Išmaišius į tešlą pilti likusius miltus ir minkyti kol nelips prie rankų. Tešla neturi būti per kieta. Tešlą įdėti į šaldiklį 20min. Per tą laiką pasidarykime įdarą. Vištienos filė sukapoti gabaleliais sudėti į indą. Pusėje puodelio vandens ištirpinkite kubelį višt. sultinio ir užpilkite sukapotą vištieną ,pamaišykite (turėtų būti šiektiek suru).Išėmus tešlą iš šaldiklio ją iškočioti 2-3mm storiu.Iš tešlos su puodeliu "išspausti" tešlos apskritimus(7-10cm skersmens). Į tešlos apskritimus sudėti po šauktelį įdaro (apgaubti įdara tešla) ir užlankstyti kraštus.Padarytus kibinus sudėti į aliejumi pateptą skardą.Kibinus aptepti plaktu kiaušiniu, kad gražiai apskrustų. Kepti įkaitintoj orkaitėj , 200 C temper. 25min. Skanaus.
Recepto istorija:
Šie kibinai ypatingi tuo ,jog kas paragauja, tikrai negali atsiragauti jų. Mėgstu jais nustebinti savo artimuosius. Didžiausias jų smaližius yra mano vyras.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.