Dovilės Kibinai
Autorius: Dovile
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 300-400 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Indelis grietinės 400 g
Miltai 800 g
Vištienos filė (tinka ir farsas) 300 g
Druskos ir cukraus žiups.
Sultinio (1 kubelis) gab.
Paruošimas:
Margariną sudėti į dubenį ir supilti pusę kiekio miltų. Masę ištrinti (su šaukštu ar rankomis). Atskirame inde išplakti kiašinius kartu su grietine ir įberti žiupsnelį druskos ir cukraus. Išplaktus kaišinius su grietine supilti į dubenį su margarinu ir miltais. Viską išmaišyti. Išmaišius į tešlą pilti likusius miltus ir minkyti kol nelips prie rankų. Tešla neturi būti per kieta. Tešlą įdėti į šaldiklį 20min. Per tą laiką pasidarykime įdarą. Vištienos filė sukapoti gabaleliais sudėti į indą. Pusėje puodelio vandens ištirpinkite kubelį višt. sultinio ir užpilkite sukapotą vištieną ,pamaišykite (turėtų būti šiektiek suru).Išėmus tešlą iš šaldiklio ją iškočioti 2-3mm storiu.Iš tešlos su puodeliu "išspausti" tešlos apskritimus(7-10cm skersmens). Į tešlos apskritimus sudėti po šauktelį įdaro (apgaubti įdara tešla) ir užlankstyti kraštus.Padarytus kibinus sudėti į aliejumi pateptą skardą.Kibinus aptepti plaktu kiaušiniu, kad gražiai apskrustų. Kepti įkaitintoj orkaitėj , 200 C temper. 25min. Skanaus.
Recepto istorija:
Šie kibinai ypatingi tuo ,jog kas paragauja, tikrai negali atsiragauti jų. Mėgstu jais nustebinti savo artimuosius. Didžiausias jų smaližius yra mano vyras.
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: sakynimod
Autorius: jurgita
Autorius: FullMoon
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.