Morkų pyragaičiai su citrininiu varškės kremu
Autorius: joli
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 175 g
Kiaušiniai 4 vnt.
cukraus pudra 1 stikl.
soda 1 arbat. šaukštel.
morkos tarkuotos 1 stikl.
miltai 1,5 stikl.
cinamonas 0,5 arbat. šaukštel.
muskato riešutas 0,25 arbat. šaukštel.
kariju riešutai susmulkinti 100 g
KREMAS l
varške 200 g
cukraus pudra 100 g
Grietinė 150 g
citrinos sulciu 2 arbat. šaukštel.
arba apelsino sulčiu( kremas šiek tiek skystenis bus) 2 valg. šaukšt.
KARAMELIZUOTOS MORKOS l
vanduo 0,5 stikl.
cukrus 0,5 stikl.
morkos 1-2 vnt.
Paruošimas:
Margariną suminkštiname ir išplakame su cukraus pudra, palaipsniui sudedant kiaušinius.Supilame morkas ir išmaišome. Įdedame nugesintą sodą, miltus, riešutus, prieskonius ir viską išmaišome. Tešla skystoka gaunasi. Į formytes pilame iki pusės. Pašauname į įkaitinta orkaitę 180 C maždaug 30 min. Kremas Varškę ištriname su puse kiekio cukraus pudros. Likusią cukraus pudrą išplakti su grietine. Sumaišome su varške ir sultimis. Puošiame karamelizuotomis morkomis. Karamelizuotos morkos: Po 0,5 stiklinės cukraus ir vandens supilame i mažą puodą, užviriname. Suberiame labai plonai įvairiomis formomis supjaustytas morkas. Verdame ant mažos ugnies apie 15 min, kol taps rusvos spalvos. Tuomet raitome įvairiomis formomis ant pergamentinio popieriaus. Jei atvesę nuo popieriaus gerai nenusiima kelioms minutems įdedame į šaldymo kamerą. Tuomet nebebus jokiu problemų jas nuimti. Taip pat galima karamelizuoti riešutus ir jais puošti. Skanaus.
Recepto istorija:
Mano šeima labai mėgsta pyragus, o ypač su varške. Morkų pyrago receptą seniau turėjau, o kremas toks, nes atidarius šaldytuvą jame radau pradėtą pokelį varškės ir grietinės. dėl visa ko buvau užsimerkusi ir želatinos, bet jos neprireikė, pats tas tirštumas kremo. Mano vaikus šis kepinys suartina. Patinka puošti, kiekvienas puošia pagal savo norus ir fantaziją. Rungtyniauja kieno gražesnis. Gaunasi daug pyragėlių ir užtenka visiems
PANAŠŪS RECEPTAI