Itališkas varškės apkepas
Autorius: Urte
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Varškė 500 g
Manų kruopos 500 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukraus pudra 350 g
Kepimo miteliai 11 g
Apelsinų sultys 3 valg. šaukšt.
Migdolai(smilkinti) 50 g
Karštas vanduo 125 ml
Paruošimas:
Minkštą VILNIAUS margariną kepiniams ištrinkite su 200g cukraus pudros. Po vieną imaišykite kiaušinius, po to varškę ir gerai išmaišykite. Manų kruopas sumaišykite su kepimo milteliais ir po šaukštą įmaišykite i varškės masę. Kepimo formą ištepkite margarinu ir sudėję masę kepkite 180C temp. orkaitėje 45min. Į likusią cukraus pudrą įpilkite 125ml karšto vandens, apelsinų sultis ir pavirkite 3min ant silpnos ugnies. Iškepusį apkepą iškart apliekite išvirtu sirupu ir apibarstykite smulkintais migdolais.
Recepto istorija:
Šį receptą radau vartydama senus laikraščius ir nusprendžiau pabandyti. Rezultatas iš ties nustebino, nes apkepas itin purus, lengvas ir sotus, o aromatas pasakiškas. Kadangi šio gardaus patiekalo išeina ganėtinai daug, tasi puiki proga juo pavaišinti artimuosius ir draugus. Varškės apkepas tiks ir kasdieniam stalui ir per šventes. Skanaus :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.