Alminos varškės tortas
Autorius: Almina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Grietinė 0,5 stikl.
Cukrus 0,5 skilt.
Kiaušiniai (tryniai) 3 vnt.
Plombyro skonio varškė 2 pakeliai
Citrinos sultys 2 valg. šaukšt.
Želatina 1 pakelis
Braškės 500 g
Miltai 1 stikl.
Kepimo milteliai 1 pakelis
Jogurtas 200 ml
Paruošimas:
Tortui pagrindą išsikepti kaip citrininio varškės pyrago. Varškę išsukti su jogurtu (jei naudosite paprastą varškę įdėkite cukraus pagal skonį), sudėti pusę braškių supjaustytų į keturias dalis ir pilti ištirpintą želatiną, pastoviai maišant. Kai varškės masė pradės stingti, sukrėsti ją ant ataušusio torto pagrindo. Torto viršų papuošti likusiomis braškėmis. Kai viršutinis sluoksnis sustings, galite dar pilti želė sluoksnį. Žiemos metu į varškę dedu trintas šaldytas braškes su cukrumi. O šviežias naudoju tik papuošimui.
Recepto istorija:
Tai labai senas mano receptas. Pradžioje vietoje varškės naudojau tik jogurtą ir daug braškių, nes gamindavau jį tik vasarą. Dabar braškių galima nusipirkti praktiškai ištisus metus. Šio torto receptą jau greičiausiai ragavo ir patys gamino beveik visi mano draugai ir giminės. Draugai jį tiesiog vadina Alminos tortu. Torto pagrindą galite naudoti, koks jums patinka. Jei skubate, galite tiesiog torto pagrindui imti biskvitinį vyniotinį.
PANAŠŪS RECEPTAI