Puikusis morkų pyragas
Autorius: ritat
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 300 g
Paruošimas:
600g morkų, 600g cukraus, 300g "Vilniaus" margarino, 3 kiaušiniai, 2 a.š. kėlimo miltelių (geriausia Dr,Oetker ar Fazer firmų), 2a.š. vanilinio cukraus, citrinos ar apelsino tarkuotos žievelės (kuri labiau patinka), apie 600g "Ekstra" miltų. Sutarkuoti morkas bulvine tarka ar bulvių tarkavimo mašina, suberti cukrų ir išmaišyti, palaikyti kol ištirps cukrus (apie 15min.). Ištirpinti margariną ir maišant pilti į morkų masę, supilti išplaktus kiaušinius, sudėti sutarkuotą žievelę, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišyti, berti 500g persijotų miltų ir kėlimo miltelius, viską gerai maišyti, kol masė pasidarys gražiai vientisa, maždaug bulvinių blynų tirštumo, todėl likusius 100g miltų suberti pagal tešlos tirštumą (jei morkos būna sultingesnės, tai miltų reikia 600g, ne daugiau). Orkaitę įkaitinti iki 180o temperatrtos. Kepimo skardą patepti margarinu, pabarstyti miltais ir supilti tešlą. Kepti apie 50-55min. Išjungus orkaitę, pyragą laikyti kol orkaitė pilnai atvės. PASTABA: Įdėjus kepti pyragą, orkaitę praverti pažiūrėti kaip kepa pyragas patariama tik po 35min. nuo kepimo pradžios. SKANAUS!
Recepto istorija:
Sis kepinys ypatingas visu pirma tuo, kad musu seimoje keliauja is kartos i karta. Be to, siuo pyragu daznai nustebiname svecius - ne visi is karto supranta, kad pagrindinis jo ingridientas - morkos!
PANAŠŪS RECEPTAI