Beveik vegetariškas šašlykas
Autorius: Natalija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Paprikos 3 vnt.
Bulvės 3 vnt.
Cukinija 1 vnt.
Morkos 3 vnt.
Kalafijoras 1 vnt.
Druska pagal skonį
Salotų prieskoniai pagal skonį
Alyvuogių aliejus 2 valg. šaukšt.
Sojų padažas 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Daržoves nuplauname, išvalome ir supjaustome vienodomis dalimis. Suberiame į indą su daržovėmis prieskonius, gerai sumaišome ir paliekame 15 min. Visas daržoves verti ant pagaliukų (įvairiai, kad spalvos atrodytų kuo įvairiau). Morkas ir bulves verti iš pagaliukų kraštų, tam, kad kepant kitos daržovės nenuslystų. Kepti 180 laipsnių temperatūroje, grilio rėžime. Kepant nepamiršti vartyti. Kepti apie 20 min. Šie vertinukai -puikus garnyras prie mėsos patiekalų, tačiau galima tarp daržovių suverti ir kelis vištienos krūtinėlės gabaliukus. Ir tai taps puikiu patiekalu jūsų šventei arba vakarienės stalui. Ne tik gražu, bet skanu ir sveika! :)
Recepto istorija:
Šį receptą įkvėpė mano mažoji dukrytė, kuri nemėgo daržovių. Sumaniau, kaip linksmai bei patraukliai jas pateikti. Todėl pabandžiau sukurti žaismingą, sveiką ir labai skanų patiekalą iš daržovių. Spalvingi vertinukai labai primena vasarą, gamtą bei šašlykus. Kulinarinis eksperimentas buvo iš tisų vykęs, nenusivylė, nei maniškė Viktorija, nei artimieji bei draugai, kurie dažnai atvykę į svečius pageidauja šio skanėsto. Be to jis yra gana paprastas, tačiau išradingas, sveikas bei labai gardus! Gero apetito! :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: rudens_kepiniai
Autorius: PiemenuBanda
Autorius: dange
Autorius: Ramune_