Kus kus lietuviškai
Autorius: Natalija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Baklažanai 5 vnt.
Ryžiai 4 pak.
Morkos 6 vnt.
Svogūnai 4 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Sūris 200 g
Aliejus kepimui
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Pomidorų padažas 200 ml
Majonezas 50 g
Paruošimas:
Išvirti ryžius. Keptuvėje pakepinti svogūnus ir morkas. Ryžius, svogūnus, morkas ir pomidorų padažą gerai išmaišyti su prieskoniais. Išplauti ir išvalyti baklažanus (jų viduriukus). Įdarą idėti į baklažanus ir tvirčiau įspausti (supresuoti). Plonais griežinėliais papjaustyti pomidorus ir sūrį. Ant farširuoto baklažano uždėti pomidorų griežinėlius, ant jų užpilti truputį majonezo, o ant viršaus uždėti sūrį. Sudėti paruoštu baklažanus ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min. (kol sūris išsilydis ir įgaus auksinės spalvos). P.S. Norintys gali šiuos baklažanus pagardinti faršu. Jį reikėtų apkepti kartu su morkomis ir svogūnais. o baklažanus reikėtų išdoroti prieš pat farširavimą, tam, kad jis nepajuoduotų ir neapkarstų. Skanaus! :)
Recepto istorija:
Šis patiekalo kilmė - turkiška virtuvė. Mano draugėms nepatiko originalo aštrumas bei kartumas, o man skonis buvo visai nieko. Sugalvojau jį adaptuoti mums, ne tokio karšto mentaliteto regionui. Pagaminau jį švelnesnį, lengvesnį, todėl artimiesiems mano interpretacija buvo gardesnė. Šis patiekalas puikiai tiks daugybei progų, pvz. kai trūksta laiko, o norisi nustebinti šeimą lengva bei skania vakariene. Linkėjimai turkams! :)
PANAŠŪS RECEPTAI