Blynai su obuoliais ir švelniu padažu
Autorius: Kristama
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Vanduo 1 stikl.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai stikl.
Aliejus 3 valg. šaukšt.
Obuoliai 500 g
Grietinės (15 proc.) 5 valg. šaukšt.
Nerūgščios uogienės drebučių (tiks ir paprasta netiršta uogienė) 5 valg. šaukšt.
Cukrus, cinamonas arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Iš kiaušinio,vandens,aliejaus ir miltų užsimaišome gana skystoką blynų tešlą. Nulupame obuolių odelę ir obuolius sutarkuojame stambiai su burokine tarka. Obuolius apiberiame cukrumi ir cinamonu. Išsikepame didelius lietinius blynus, ant kiekvieno blyno dedame po šaukštą obuolių ir suvyniojame. Tuomet blynus dedame į kepimo formą,kurioje prieš tai šiek tiek įpylėme vandens. Margariną išlydome ir sumaišome su grietine ir uogienės drebučiais. Gautą padažą užpilame ant blynų,uždengiame formą ir dedame į orkaite. Kepame kokia 20-30 min. kol obuoliai iškepa.
Recepto istorija:
Šį receptą sugalvojau pati. Vieną vakarą peržvelgusi,kokius produktus turiu namuose ir norėdama skaniai pamaitinti savo šeimą nutariau paekspermentuoti..Valgytojai liko sužavėti :)
PANAŠŪS RECEPTAI