Mėgstamiausi Čeburėkai
Autorius: Kristama
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 2 valg. šaukšt.
Vanduo 1,3 stikl.
Miltai 3,5 stikl.
Druska 1 arbat. šaukštel.
Aliejus 2 valg. šaukšt.
Kiaušinis 1 vnt.
Degtinė 1 valg. šaukšt.
Faršas 500 g
Svogūnas 1 vnt.
Grietinė arba kefyras 0,5 stikl.
Paruošimas:
Užviriname vandenį, įdedame šaukstelį drusko ir supilame aliejų, bei įpilame 0,5 stiklinės miltų ir gerai išmaišome. Kai pravėsta įmušame kiaušinį, įpilame šaukštą degtinės ir supilame likusius miltus. Gerai išminkome. Tešlą valandai paliekame pasistovėti,poto vėl perminkome. Kubeliais pjaustytą svogūną pakepiname margarine ir supilame į faršą. Į faršą taip pat sudedame giretinę arba kefyrą, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišome. Pasidarome čeburekus ir juos keptuvėje apkepame iš abiejų pusių aliejuje.
Recepto istorija:
Tai mano vyro pats mėgstamiausias patiekalas. Šį receptą turiu jau senai (net nežinau iš kur jis pas mane atsirado :) ). Aišku šis patiekalas mane suartina labai su vyru,nes jis visuomet labai džiaugiasi, kai pagaminu jo megstamiausius čeburėkus ir būna man labai dėkingas :))
PANAŠŪS RECEPTAI