Kalėdiniai meduoliai
Autorius: Ilona
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Medaus 200 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukraus 100 g
Miltų 500 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Prieskonių meduoliams pakelis
Paruošimas:
Puode pakaitinti medų ir sviestą, įberti prieskonių ir išmaišyti. Kiaušinius išsukti su cukrumi, supilti pakaitintą medų su sviestu. Suberti persijotus miltus maišytus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Dėti 30 min. į šaldytuvą sustingti. Iš atšaldytos tešlos iškočioti 7 milimetrų storio lakštą, išpjauti įvairių formų meduolius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos. Atvėsusius puošiame, mes puošėme su pirktiniais desertinio glajaus pieštukais.
Recepto istorija:
Meduolius kepiau specialiais šiam konkursui ir kokį puikų vakarą turėjom! Susėdę turbūt 3 valandas, piešėm, šnekėjom, juokėmės, gera...
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.