Keptas stirnienos kepsnys su keptais vaisiais ir darzovemis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 valg. šaukšt.
Stirnienos šlaunis 1 kg prieskoniai stirnienos pagal skonį prieskoniai:pipirai, druska,maži spalvoti pipiriukai pagal skonį citrina 1 vnt. apelsinas 1 vnt. poras 1 vnt. salierų lapai arba šaknys 1 pund. Bulvės 15 vnt. lašinukai 200 g džiovintos slyvos 200 g morka 1 vnt. alyvuogių aliejus 0,5 stikl. Raudonas sausas vynas 1 stikl.
Paruošimas:
Iš atšaldytos stirnienos šlaunies išimkite kaulą. Supjaustykite mėsą griežinėliais, kaip kepsnius ir truputį pamuškite, mėsa bus minkštesnė. Mėsą aplaistykite su alyvuogių aliejumi, ir paliket truputį pastovėti, poto ištrinkite su salierų lapais smulkiai supjaustytais, ir visai kitais prieskoniais. Apšlakstykite su citrinos ir apelsino sultimis. Ir palikite pasimarinuoti kokioms kelioms valandoms.
Po to paimikite kepimo rankove.Į rankovės vidų įdėkite šaukštą MARGARINO VILNIUS. Į ją dėkite mėsą ir ant viršaus sudėkite porą, morkas supjaustytus griežinėliais, džiovintas slyvas, apelsino griežinėlius, sudėkite gabaliukais supjaustytą žalią lašinuką ir užriškite abu kepimo rankovės galus.
Pašaukite į įkaitusią 250 laipsnių orkaitę ir kepkite 1 valand1 ir 30 minučių.Po to išimkite ir atriškite vieną galą ir įpilkite vieną taurę sauso raudono vyno ir vėl užriškite.Dar pakepkite kokį pusvalandį.
Per tą laiką kol kepa mėsa paimkite kokį 15 bulvių, jų neskuskite, o tiesiog gražiai ir švariai nuplaukite ir perpjaukite perpuse, apibarstykite druska, ir uždėkite žalių lašinukų supjaustytų gabaliukais. Skardą išklokite folija, ir ant folijos sudėkite bulves ir jas užklokite su dar vienu lapu folijos, užkamšykite. Ir pašaukite į orkaitę.Kepkite taip maždaug apie pusvalandį.
Po pusvalandžio perpjaukite kepimo rankovę per vidurį ir leiskite orkaitėje dar pagaruoti skysčiui. Bet mėsa vistiek išliks ne sausa.
Iškepusę mėsą ir bulves patiekite į lėkštes. Ir viskas.
Recepto istorija:
Šis receptas mano pačios sukurtas ir tik vakar tai įvyko, nemaniau, kad taip skanu, gardu bus, nes tai buvo pirmas kartas mano, kai teko gaminti iš stirnienos mėsos.Todėl prisiskaičiusi visokiausių receptų internete ir iš knygutės „Medžiotojų vaišės“ B.Kačkus. Neradau tinkamo recepto, tad sumasčiau paeksperimentuoti pati ir gavosi visai netikėtai,bet labai skaniai. kIta kart jei vėl turėsiu mėsos strinienos, tikrai pakartosiu šį receptuka, bet kadangi mėgstu eksperimentuot, tai gali taip pat ir neišeiti :)
Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|