Šokoladinės lazdelės
Autorius: ingeliuke
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 120 g
Cukrus 100 g
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 220 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Tikro juodojo šokolado (52-55%) 60 g
Žiupsnelis druskos 1 žiups.
Paruošimas:
Į dubenį sudėti supjaustytą VILNIAUS margariną kepiniams, šaukšto pagalba išmaišyti iki vientisos purios masės. Suberti cukrų, gerai išmaišyti. Įmušti vieną kiaušinį ir dar šiek tiek pamaišyti. Į miltus įmaišyti kepimo miltelius ir druską, viską pamažu susijoti į sviesto masę. Miltų dėti tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų. Šokoladą sulaužyti gabaliukais ir sudėti į nedidelį indelį. Paimti didesnį puodą, pripilti vandens bei jį virinti. Įdėti indelį su šokoladu į puodą su vandenu, tačiau kad indelis neliestų puodo dugno, lėtai maišyti, kol šokoladas tirpsta. Ištirpinus šokoladą, supilti jį į pagrindinę masę ir viską gerai išminkyti. Paruoštą tešlą paliekame valandai (galima šiek tiek trumpiau) šaldytuve. Išėmus, iš tešlos suformuoti juosteles, vidutinio storumo ir peiliu jas supjaustyti. Įkaitinti orkaitę iki 170 C temperatūros ir kepti sausainius apie 15-20 minučių.
Recepto istorija:
Į mano receptų knygelę jis atkeliavo iš labai saldaus žurnalo. Visiems, kurie juos ragavo, sausainiai labai patiko, jie labai gardžiai kvepia šokoladu, yra saldūs, bet neįkyriai ir labai puikiai tinka prie kavos ar arbatos.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.