Ingos obuolių pyragas
Autorius: ingeliuke
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 120 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Obuoliai 4-5 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Cukrus 200 g
Miltai 250 g
Cinamonas truputis
Paruošimas:
Visų pirma išlydome sviestą. Jį supilame į dubenį, suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Po to vieną po kito įmušame kiaušinius ir tęsiame maišymą. Įberiame šiek tiek vanilinio cukraus. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui susijojame kol tešla pasidaro vidutiniško skystumo. Tada suberiame gabaliukais supjaustytus obuolius. Pyrago viršų galima pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Pašauname į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepame apie 45 minutes arba kol tešlą nebelimpa prie medinio smeigtuko, kai įduriame į pyrago vidurį.
Recepto istorija:
Mėgstu šį receptą, nes jis labai elementarus, nereikia kažkokių ypatingų produktų, o obuolių pyragas visada išeina ypatingas. Kartais artimuosius palepinu patiekdama šį pyragą su ledais arba tiesiog su arbata. Labai skanus kol dar šiltas, bet ir visiškai atšalęs nemažiau gardus.
PANAŠŪS RECEPTAI