Šokolado pyragas
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 160 g
Malti migdolai 60 g
Miltai 250-300 g
Vanduo 100 g
Šokoladas 300 g
Grietinėlė 300 g
Kriaušės 2-3 vnt.
Kiaušiniai 1 vnt.
Cukraus pudra 200 g
Paruošimas:
Miltus išsijojame, įdedame suminkštintą margariną , sumaltus riešutus , supilame vandenį ir viską sujungiame į tešlos gabalą. Galima trumpai pašaldyti. Kol tešla šąla , gaminame pyrago įdarą. Šokoladą sulaužome ir kaitiname ant garų (vandens vonelėje).Supilame 200 grietinėlės , išmaišome. Paliekame atvėsti .Kiaušinį išplakame su cukraus pudra ir 100 g grietinėlės. Rudąją dalį sumaišome su baltąja dalimi. Tešlą imame iš šaldytuvo , iškočiojame į kepimo skardą su krašteliu kaip krepšelis ir kepame 200 laipsnių temperatūroje. Kol kepa pyrago apačia nusilupam kriaušes ir susipjaustom riekelėm .Šokolado įdarą supilame ant apkeptos tešlos krepšelio ir išdėliojame kriaušes. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Iškepusį atšaldome ir dar dedame kelioms valandoms į šaldytuvą. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra.
Recepto istorija:
Labai mėgstu šokoladą, todėl išbandau daugumą pyragų, kur jis įeina .Šis receptas pas mane atkeliavo tiesiog iš žurnalo "Virtuvė". Kai nusipirkau , receptas iškarto patraukė akį. Išbandžiau, pakeičiau savaip ir dabar retkarčiais mėgaujamės ,nes labai skanus kriaušių ir šokolado derinys. Toks pyragas gali tikti ir šventėm, nes nėra pigus, o gamyba nelabai sudėtinga.
PANAŠŪS RECEPTAI