Canelé bordelais
Autorius: Debesija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Pienas 0,5 l
Kiaušiniai 2 vnt.
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Cukrus 250 g
Miltai 100 g
Druska žiups.
Natūralios vanilės cukrus 3 arbat. šaukštel.
Juodasis romas 2 valg. šaukšt.
Rudasis cukrus 1 valg. šaukšt.
Sviestas 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Sumaišome miltus, cukrų ir druską. Įmušame kiaušinius ir trynius. Viską labai gerai išsukame. Išlydome margariną VILNIUS kepiniams ir vis maišant supilame jį į tešlą. Į pieną pilame romą, beriame vanilės cukrų ir pakaitiname kol cukrus ištirps, bet pieno neužverdame. Karštą pieną po truputėlį pilame į tešlą ir labai gerai išmaišome, kad neliktų jokių gumulėlių. Paliekame tešlą atvėsti ir statome į šaldytuvą parai. Taip taip, parai :). Kitą dieną tešlą reikia gerai permaišyti, nes ant viršaus susidaro kietesnė plutelė. Tešla šiek tiek sutirštėja, tačiau bet kokiu atveju išlieka labai skysta. Kepimo formeles patepame kambario temperatūros sviestu ir pabarstome ruduoju cukrumi. Tešlą atsargiai supilame į formeles iki viršaus paliekant kokius 3 – 5 mm. Statome paruoštas formeles su tešla į iki 250 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Tešla formelėse užverda. Po 5 – 7 min. temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių ir taip kepame apie 50 min. Įpusėjus kepimo laikui, kuomet pyragėliai baigia virti, o jų paviršius pradeda tamsėti, juos reikia nuleisti ant žemesnės orkaitės lentynos. Iškepiusius paliekame šiek tiek atvėsti formelėse. Skanaus ir gražių artėjančių švenčių!
Recepto istorija:
Canelé bordelais maži prancūziški pyragėliai, kurių viduje lyg ir minkštas, saldus kremas, o išorėje tamsi, karamelizuota plutelė. Gražiai apjuosti kaspinu, jie - puiki dovana draugams ir artimiesiems. O kaip žinome, smulkios dovanėlės visada suartina ir skatina bendrauti, ypač kai jose yra šlakelis juodojo romo :))
PANAŠŪS RECEPTAI