ŠV.Kalėdų keksas
Autorius: Nijolė**
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 150 g
Grietinė 35 proc. 1 stikl.
Miltai 1,5 stikl.
Bulvių krakmolas 0,5 stikl.
Kakavos milteliai 1 valg. šaukšt.
Geriamoji soda arba kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 0,5 arbat. šaukštel.
Citrinos sultys 50 g
Rzinos be kauliukų 1 sauja
Juodasis šokoladas 200 g
Valgomieji karoliukai papuošimui 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Tešlos paruošimas: /geriausia mikseriu/: Kiaušinius nuplauti, išplakti iki putų. Plakant berti cukrų, pilti grietinę, berti miltus, bulvių krakmolą, vanilinį cukrų, sodą, supilti citrinos sultis, išlydytą ir atvėsintą margariną ir viską labai gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą padalinti į 3 dalis. Į 1- ą dalį tešlos įberti kakavos miltelių, o į likusias dvi dalis- nuplikytų karštu vandeniu, nusausintų razinų. Jeigu darome keksiukus mažose formelėse, kakavos nereikia. Kekso formą ištepti sviestu, supilti dalį tešlos su razinomis, ant jos- visą kakavinę tešlą ir ant viršaus- likusią tešlos dalį su razinomis. Kepti labai karštoje orkaitėje apie 1 val. Galima aplieti šokoladu ir papuošti pagal savo skonį, šventės tematiką. Pjaustyti atvėsusį. Skanaus!
Recepto istorija:
Jis tiesiog susikūrė ir iš niekur neatkeliavo. Tai mano kūryba. Mano ir vyro tėvai visuomet laukia šio kekso per šventes ir suvalgo jį iki paskutinės razinos. Pabandykit išsikepti ir pamatysit, kaip tai paprasta, skanu, kaip malonu kartu su artimaisiais ragauti savo rankų darbo skanėstą.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.