Migdolų pyragas
Autorius: Simona
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 230 g
Miltai 300 g
Cukrus 400 g
Amareto 4 valg. šaukšt.
Vaniles esencija 1 arbat. šaukštel.
Grietinele 40% 400 g
Migdolu ploksteliu 200 g
Druska 1 žiups.
Migdolu esencija 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
1.I miltus sudedame pjaustyta margarina,2valg.saukstus cukraus,2valg.saukstus Amareto,vaniles esencija ir uzminkome tesla.Turi nebelipti prie ranku.Apviniojame maistine plevele ir valandai kisame y saldytuva. 2.Tesla iskociojame ir itiesiame y 26cm.kepimo forma taip,kad gautusi dar 1cm borteliai.Subadome sakute ir dar 30min.ikisame y saldymo kamera. 3.Orkaite ikaitiname iki 200laipsn.ir kepame 10-15min. 4.Puode uzvirinti grietinele,supilti cukru( beveik 400g.),druska.Kai mase prades putoti,nuimti nuo ugnies ir imaisyti pakepintus migdolus,migdolu esencija ir likeri.Paruosta idara supilti i kepimo forma ant teslos pagrindo ir baigti kepti 40-50min.kol pyragas pasidaro sviesios kavos spalvos.Atvesinti,supjaustyti gabaleliais ir megautis:)Skanaus!
Recepto istorija:
Sis pyragas yra plonas,labai saldus,toks karamelinis ir tirpstantis burnoje.Daug jo nesuvalgysi,todel pavaisinti buri draugu pats tas!:) Receptas atkeliavo is Vokietijoje gyvenancios sesers,tik ji sy pyraga pavadino "Vokisku migdolu pyragu",sake abejingu taip pat nebuna sian pyragui:) As dar ji papuosciau karamelizuotais sweikais migdolu riesutais,manau nei skonio nei isvaizdos nepagadintu:)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.