Avižinukai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Avižinių dribsnių 200 g Riešutų (anakardžio, lazdynų, migdolų ir t.t.) 150 g Medaus 1 valg. šaukšt. Cinamono 2 arbat. šaukštel. Rudojo cukraus 5 arbat. šaukštel. Džiovintų spanguolių, vyšnių arba razinų 50 g Kiaušiniai 2 vnt.
Paruošimas:
PASTABA: JOKIŲ MILTŲ! kitaip gausis tik avižiniai sausainiai :p
1. Sausoje keptuvėje pakepame avižinius dribsnius ir riešutus; (iki kol įgaus švelniai geltoną atspalvį) SVARBU: kepti ant silpnos ugnies ir pamaišyti;
2. Tuo pačiu metu kitoje keptuvėję išlydome sviestą;
3. Išsilydžius sviestui, įberiame cinamoną, cukarų ir įdedame medaus;
4. Pakeptus avižinius dribsnius su riešutais supilame į indą ir maišydami užpilame lydytą sviestą;
5.Įdedame džiovintų uogų ir įmušame kiaušinius;
6.Viską sumaišome ir paliekame išbrinkti kokioms 5 minutėms;
7. Per tą laiką išklojame sviestiniu poperiumi kepimo skardą ir įjungiame orakaitę;
8. Formuojame avižinukus; (patogiausia pajėmus didelį šaukštą po vieną dėlioti)
9. Įdedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepame maždaug 20 - 25 min. (reikia žiūrėti, kada jie gražiai paruduos); PASTABA: formuojant avižinukus, jie turi būti skysti, bet kepant jie sulimpa.
Recepto istorija:
Šiais sausainiais pavyko nustebinti daugelį žmonių ir visiems jie pailko įspūdį, netgi delegacijai iš Japonijos :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|