Avižinukai
Autorius: FullMoon
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Avižinių dribsnių 200 g
Riešutų (anakardžio, lazdynų, migdolų ir t.t.) 150 g
Medaus 1 valg. šaukšt.
Cinamono 2 arbat. šaukštel.
Rudojo cukraus 5 arbat. šaukštel.
Džiovintų spanguolių, vyšnių arba razinų 50 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Paruošimas:
PASTABA: JOKIŲ MILTŲ! kitaip gausis tik avižiniai sausainiai :p 1. Sausoje keptuvėje pakepame avižinius dribsnius ir riešutus; (iki kol įgaus švelniai geltoną atspalvį) SVARBU: kepti ant silpnos ugnies ir pamaišyti; 2. Tuo pačiu metu kitoje keptuvėję išlydome sviestą; 3. Išsilydžius sviestui, įberiame cinamoną, cukarų ir įdedame medaus; 4. Pakeptus avižinius dribsnius su riešutais supilame į indą ir maišydami užpilame lydytą sviestą; 5.Įdedame džiovintų uogų ir įmušame kiaušinius; 6.Viską sumaišome ir paliekame išbrinkti kokioms 5 minutėms; 7. Per tą laiką išklojame sviestiniu poperiumi kepimo skardą ir įjungiame orakaitę; 8. Formuojame avižinukus; (patogiausia pajėmus didelį šaukštą po vieną dėlioti) 9. Įdedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepame maždaug 20 - 25 min. (reikia žiūrėti, kada jie gražiai paruduos); PASTABA: formuojant avižinukus, jie turi būti skysti, bet kepant jie sulimpa.
Recepto istorija:
Šiais sausainiais pavyko nustebinti daugelį žmonių ir visiems jie pailko įspūdį, netgi delegacijai iš Japonijos :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.