Migdolų tortas su kavos kremu
Autorius: Roberta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 445 g
Miltai 150 g
Cukrus 5 valg. šaukšt.
Kietai virtas kiaušinio trynys 1 vnt.
Žalias trynys 1 vnt.
Druska žiups.
Migdolai 500 g
Cukraus pudra 50 g
Kiaušinis 1 vnt.
Kiaušinių baltymai 5 vnt.
Migdolų esencija 4 ml
Džiūvėsėliai 2 valg. šaukšt.
Braškių džemas 250 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Tryniai 2 vnt.
Cukraus pudra 1 stikl.
Stiprios tirpios kavos (užplikytos) 0,5 stikl.
Spiritas 2 valg. šaukšt.
Romo esencija 3 ml
Paruošimas:
Paruošti trapią tešlą: iš nurodytų produktų suminkyti trapią tešlą, ją įdėti į šaldytuvą ir laikyti 30 min. Tada dėti į kepimo formą ir kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduos. Ataušinti formoje ir tik tada išimti iš jos. Paruošti migdolų tešlą: nuplikytus, nuluptus migdolus padžiovinti keptuvėje arba orkaitėje ir sumalti. Cukraus pudrą ištrinti su kiaušiniu. Į gautą masę dalimis sudėti migdolus ir išplaktus baltymus, įlašinti migdolų esencijos ir įberti druskos. Tešlą padalinti į dvi dalis ir kepti torto formoje, išteptoje margarinu VILNIUS kepiniams ir pabarstytoje džiūvėsėliuose, vieną po kito iškepti du papločius. Paruošti kremą: Kiaušinius išsukti su cukrumi ir plakti ant garų, kol masė sutirštės. Margariną gerai ištrinti su tryniais. Baigiant trinti, po truputį sudėti ataušintus išplaktus kiaušinius, supilti kavą su visais tirščiais, spiritą, įlašinti romo esencijos. Jei per mažai jaučiasi kavos skonis, dar galima įpilti 1 – 2 šaukštelius tirpios kavos ir kakavos. Išteptą trapios tešlos paplotį aptepti aviečių džemu ir ant jo uždėti migdolinį paplotį. Jį aptepti kavos kremu, ant viršaus dėti antrąjį migdolinį paplotį. Torto viršų ir šonus aptepti likusiu kremu, bei papuošti pagal fantaziją.
Recepto istorija:
Mėgstu gaminti ypaš saldžius patieklaus, nemėgstu monotonijos, patinka skonių įvairovė, dėl to savo šeimyną ir artimuosius dažnai stebinu vis naujais skanumynais, kurie yra mano receptinėje, vis ją papildau ir išbandau ką esu įtraukusi. Štai šis tortukas ypatingas tuo, kad jo paragavus norisi dar ir dar gabalėlio, pabandykite ir įsitikinsite. Labai skanu su kava ar arbata. Juk taip smagu susėdus pasimėgauti gardžiu tortu, atigerti skanios kavos ir pakalbėti su artimu žmogumi.
PANAŠŪS RECEPTAI