Bandelės širdelės su cinamonu
Autorius: Vilma
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 500 g
Pieno ar išrūgų 250 g
Sausų mielių 4 arbat. šaukštel.
Kiaušinio tryniai 2 vnt.
Cukrus 100 g
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Cinamono miltelų 4 valg. šaukšt.
Cukraus 4 valg. šaukšt.
Tirpinto sviesto 2 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Iš produktų paruošiame mielinę tešlą (3 paskutiniai ingriedientai yra skirti įdarui sumaišyti). Pakilusią tešlą padalijame į 12-15 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į blynelį, jį pabarstome cukraus bei cinamono mišiniu. Suritiname volelį, jį perlenkiame per pusę, laisvus galus sulipiname. Aštriu peiliu perpjauname volelį, palikdami tik sulipintus galus, išskleidžiame širdelę. Suformuojame bandeles iš visos tešlos. Leidžiame pakilti 30-45 min. Kepame orkaitėje 30-35 min. 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsiname ant grotelių.
Recepto istorija:
Tegul šventinį sekmadienio rytą šeimyną žadina gardūs kvapai.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.