Kalėdinis vainikas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušiniai 5 vnt. Cukrus 0,5 stikl. Miltai 2 stikl. Citrina 1 vnt. Soda 1 arbat. šaukštel. Razinos 50 g Aguonos 50 g Cukraus pudra 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi išplakti iki standžių putų. Nutarkuoti citrinos žievelę, išsunkti sultis ir jomis užgesinti sodą. Margariną ištirpinti. Į kiaušinių masę sudėti miltus, nugesintą sodą, margariną, lengvai išmaišyti. Masę padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį sudėti nuplautas razinas, į kitą - nuplikintas aguonas. Sluoksniais supilti į paruoštą keksinę formą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Recepto istorija:
Šventiška ir tai yra kepinys, kuris suartiną ne tik šeimą, bet ir draugus sukviečia prie bendro stalo.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2021 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|