Kalėdinis vainikas
Autorius: Salvinija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 0,5 stikl.
Miltai 2 stikl.
Citrina 1 vnt.
Soda 1 arbat. šaukštel.
Razinos 50 g
Aguonos 50 g
Cukraus pudra 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi išplakti iki standžių putų. Nutarkuoti citrinos žievelę, išsunkti sultis ir jomis užgesinti sodą. Margariną ištirpinti. Į kiaušinių masę sudėti miltus, nugesintą sodą, margariną, lengvai išmaišyti. Masę padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį sudėti nuplautas razinas, į kitą - nuplikintas aguonas. Sluoksniais supilti į paruoštą keksinę formą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Recepto istorija:
Šventiška ir tai yra kepinys, kuris suartiną ne tik šeimą, bet ir draugus sukviečia prie bendro stalo.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.