Mielinės pynelės su dešrelėmis
Autorius: Simona
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Pienas 250 ml
Miltai 550 g
Cukrus 2 arbat. šaukštel.
Druska 1 žiups.
Kiaušiniai 2 vnt.
Mielės 30 g
Pieniškos dešrelės 15-18 vnt.
Picos prieskoniai pagal skonį
Paruošimas:
Mieles ištrinti su cukrumi, užpilti pašildytu, bet ne karštu, pienu. Suberti druską, miltus, įmušti kiaušinius, minkštą kambario temperatūros margariną VILNIUS kepiniams. Viską išmaišyti mediniu šaukštu, uždengti rankšluosčiu ir palikti 40 min., kad pakiltų. Pakilusią tešlą išminkyti, jei trūksta miltų - įdėti. Padalinti į 15-18 vienodų gabaliukų, lengvai iškočioti blynelius, įvynioti po dešrelę, aštriu peiliu padaryti įpjovimus iki apatinio tešlos sluoksnio (neperpjauti). Supinti kaseles, kiekvieną riekelę lankstant į priešingą pusę. Apibarstyti picos prieskoniais, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikti 15 min. dar pakilti. Tarp bandelių palikti tarpus, nes kepant dar pakils. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 12-15 min. Skanaus!
Recepto istorija:
Tikrai nesudėtinga, greita ir paprasta. Idealu savaitgalio vakarienei draugų kompanijoje. Galite naudoti savo mėgstamus prieskonius, bet raudonėlis (picos prieskonių mišinyje) suteikia ypatingą skonį ir kvapą. Šeima bandeles valgė su vištienos sultiniu. Paskanaukite ir Jūs!
PANAŠŪS RECEPTAI