Tortas su želė kremu
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams arbat. šaukštel.
Kiaušiniai 5 vnt. Cukrus 5 valg. šaukšt. Miltai 5 valg. šaukšt. Želė 1 pak. Cukrus 200 g Vanduo 350 g Želatina 20 g
Paruošimas:
Biskvitas: kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų. Kiaušinius išsukti su cukrumi iki purios masės, įdėti miltus ir baltymus. Aš kepu skardoje kaip vyniotinį (200 laipsnių temperatūroje, 10 min.). Iškepus nuimti nuo popieriaus ir su lėkštute išpjauti 4 biskvitus. Juos sudrėkinti su cukrumi ir vandeniu. Kremas: želatiną užpilti 50 ml. vandens ir palikti 15 min. Želė sumaišyti su 200 g. cukraus ir įpilti 300 ml. verdančio vandens, viską išmaišyti. Želatiną ištirpinti ir įpilti į želė, viską išmaišyti ir palikti kol atvės iki kambario temperatūros. Tada plakti apie 15 min. iki purios masės. Torto sieneles užkloti maistine plėvele, biskvitas mažesnis negu tortinė, į šonus sudėti braškes ir įpilti želė kremą. Padedame į šaldytuvą 4 valandoms (galima ir daugiau). Pastabos: kremą galima plakti šiek tiek trumpiau, priklauso nuo plaktuvo.
Recepto istorija:
Tirpsta burnoje. Visiems labai patika.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|