Ruginė duona su kmynais kepta orkaitėje
Autorius: Vilma
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 valg. šaukšt.
Visas raugas 1 vnt.
Kmynai 2 valg. šaukšt.
Druska 1/2 valg. šaukšt.
Nuplikytas salyklas 1 valg. šaukšt.
Kvietiniai miltai 351 g
Sausos mielės 1/2 arbat. šaukštel.
Raugas:
Kvietiniai miltai 117 g
Ruginiai miltai 95 g
Sausos mielės 1/2 arbat. šaukštel.
Cukrus 1 ir 1/2 valg. šaukšt.
Medus 1/2 valg. šaukšt.
Vanduo 300 ml
Miltai (pabarstyti) truputis
Paruošimas:
Visus raugo produktus sumaišyti, 1 val. palaikyti kambario temperatūroje ir padėti 12 val. į šaldytuvą. Likus valandai iki tešlos maišymo, išimame raugą iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros. Iš produktų paruošiame mielinę tešlą. Masė bus lygi ir elastinga, vos lipni. Tešlą sukrečiame į indą, leidžiame jai pakilti 1-2 val. Stalą pabarstome miltais, ištampome tešlos lakštą ir sulankstome jį kaip voką. Tešla lipni, minkšta, bet "miltuotomis" rankomis pavyks suformuoti kepaliuką. Tešlą perkeliame į miltais pabarstytą kepimo indą, leidžiame pakilti apie 40 min. Kepaliuko viršuje aštriu peiliu padarome įpjovas, pabarstome rupiais miltais (aš dar kmynų pabarsčiau). Kepame orkaitėje 30-40 min., 200 laipsnių temperatūroje. Kad plutelė būtų traškesnė, kepimo metu orkaitėje laikome indą su vandeniu. Atvėsiname ant grotelių.
Recepto istorija:
Naminė duona visada pati skaniausia, be jokių E ir kenksmingų priedų. Tai, ką mėgstame ir vertiname.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.