Proginis tortas
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 170 g
Grietinė 170 g
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 500 g
Kremui Sviestas 400 g
Karamelinis kondensuotas pienas 1 skardinė(s)
Džiovinti vaisiai 100 g
Riešutai 100 g
Romo esencija pagal skonį
Paruošimas:
Tešlai margariną VILNIUS kepiniams kapojame su miltais tol, kol nelieka sausų miltų. Supilame grietinę, įmušame kiaušinį ir masę sujungiame į vientisą tešlos gabalą. Dedame pašaldyti į šaldytuvą. Atšalusią tešlą padalijame į 7-9 gabaliukus, juos iškočiojame labai plonais lakštais ir kepame 200-220 laipsnių temperatūroje. Kol lakštai šąla gaminame karamelinį kremą. Sviestą suminkštiname ir išplakame iki purumo, kitame inde išplakame "Rududu", abu ingredientus sumaišome ir suplakame kartu su esencija. Keletą šaukštų kremo atsidedame torto apdailai, į likusį kremą suberiame pakepintus ir susmulkintus riešutus ir išmirkytus džiovintus vaisius (razinas, ananasus, vyšnias). Lakštus pertepame kremu. Lyginame torto šonus ir viršų, papuošiame. Papuošimas - kiekvienos šeimininkės fantazijos vaisius. Pats lengviausias būdas tortą apibarstyti tos pačios tešlos trupiniais sumaišytais su kakava, uždėjus popieriaus trafaretą.
Recepto istorija:
Tai labai skanus tortas, tinkantis ypatingoms progoms. Trapus, bet gerai "sulimpantis", galima gražiai papuošti. Tortas sotus, todėl užteks didelei šventei.
PANAŠŪS RECEPTAI