Meduoliai Kalėdoms
Autorius: Raganaite
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltai 500 g
Medus 200 g
Cukrus 200 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Kepimo milteliai 1,5 arbat. šaukštel.
Prieskonių mišinys (gvazdikėliai, cinamonas, imbieras, kardamonas) 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Medų, cukrų ir margariną VILNIUS kepiniams šildome garuose, kol viskas suskystėja ir išmaišome. Tada atvėsiname, įmušame kiaušinius, išmaišome. Dedame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišome. Tešlą suvyniojame į maišelį ir dedame į šaldytuvą. Tada kočiojame ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustome sausainiukus ir kepamee 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami ataušti. Vėliau puošiama glaistais iš šokolado arba iš cukraus pudros, kiaušinio baltymo ir citrinos rūgšties, barstome įvairiais pabarstukais. Skanaus.
Recepto istorija:
Iškeptų meduolių dekoravimas yra didžiulis džiaugsmas vaikams, jų fantazijos beribės. Toks laiko praleidimas visus suartina.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.