Apelsininiai sausainiai
Autorius: Liubaška
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Miltai 500 g
Grietinė 3 valg. šaukšt.
Cukrus 150 g
Soda arba kepimo milteliai 0,5 arbat. šaukštel.
Apelsinas 1 vnt.
Citrinos sultys 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Tešlai pagaminti reikia margariną VILNIUS kepiniams sutrinti su grietine ir cukrumi, įdėti sodos, įpilti citrinos sulčių, sudėti miltus, smulkiai sutarkuotą apelsino žievelę ir viską išmaišyti. Turi gautis gražus tešlos kamuoliukas, kurį dedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Ištraukus tešlą iš šaldytuvo, ją iškočiojame ir formelių pagalba, padarome sausainius. Aš naudojau močiutės formelės, todėl sausainiai gavosi labai įvairūs. Sausainius dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame. Laikas priklauso nuo to, kokio storio sausainius pagaminsite. Turėkite omenyje, kad sausainiai dar šiek tiek iškils.
Recepto istorija:
Nuotaikos šuolis ir rastos močiutės sausainių formos, priverte surasti skanių sausainių receptą.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.