Plačiakelnis kempiniukas
Autorius: Raganaite
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Kiaušiniai 6 vnt.
Cukrus 300 g
Miltai 300 g
Kakava 6 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel.
Grietinėlė (36 proc. riebumo) 450 ml
Cukrus 6 šak.
Plombyro skonio varškė 1 pakelis
Juodasis šokoladas 100 g
Konservuoti persikai 1 ind.
Paruošimas:
Biskvitas: kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti margariną VILNIUS kepiniams, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant pilti į kiaušinių masę. Sudėti kakavą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 40 min. Patikrinti su pagaliuku. Iškeptą biskvitą palikti atvėsti ir vėliau supjaustyti į keturias dalis. Kremas: grietinėlę išplakti su 6 šaukštais cukraus, tada sumaišyti plombyro skonio varškę ir kremą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį dėti sutrintus konservuotus persikus, į kitą, sutarkuotą šokoladą. Torto biskvitus sulaistyti persikų sultimis. Pirmą biskvitą sutepti kremu su persikais, dėti antrą biskvitą, jį sulaistyti, dėti kremą su šokoladu, tada dėti trečią biskvitą, jį taip pat sulaistyti sultimis ir tepti kremu su persikais ir pagaliau ketvirtas biskvitas, kurį taip pat sulaistome ir tepame kremu su šokoladu. O papuošimas tai fantazijos reikalas. Galima papuošti tarkuotu šokoladu, pjaustytomis braškėmis, arba kaip aš, su dengimo mase.
Recepto istorija:
Tortas tikrai labai skanus ir gaivus. Suvalgius gabaliuką norisi dar. Ir mažiesiems smaližiams labai tinkamas.
PANAŠŪS RECEPTAI