Saldžiosios širdys
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Cukrus 160 g Kiaušiniai 2 vnt. Miltai 450 g Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel. Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel. Džemas 7 valg. šaukšt. Šokoladinis kremas 5 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Minkštą margariną VILNIUS kepiniams išsukti su cukrumi iki purios masės. Į masę įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sumaišyti atskirame dubenyje ir viską supilti į skystą masę. Kai pasidaro sunku maišyti, viską suminkyti rankomis. Tešlą kočioti 0,5 cm storiu ir spausti norimas formeles. Iškloti skardą kepimo popieriumi ir kepti sausainius apie 5 - 7 min., 190 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškepusius sausainius lipdyti po du, ištepant džemu ar šokoladiniu kremu.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad tai buvo mano pirmieji kepti sausainiai, kurių receptą gavau iš savo močiutės.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|