Guliašas kaip senais laikais mokykloje
Autorius: soli-sol
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Svogūnai 2 vnt.
Kiauliena arba jautiena 0,5 kg
Miltai 50-100 g
Pienas 1 stikl.
Pomidorų padažas 3-5 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Visų pirma pamarinuojame mėsytę. Ją supjaustykite plonais šiaudeliais, juostelėmis. Pabarstykite mėgstamais prieskoniais, įpilkite šlakelį aliejaus ir palikite marinuotis. Tada nelabai smulkiai supjaustykite svogūnus. Juos apkepkite margarine VILNIUS kepiniams, nebus taip riebu ir svogūnai įgaus kitokį skonį nei kepant aliejuje. Juos iškepus išdėkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė svogūnai, apkepkite mėsą. Tada ją uždenkite dangčiu ir truputį patroškinkite, jei nėra savų sulčių iš mėsos, įpilkite truputį vandens. Baigiant troškinti mėsą ją apibarstykite miltais, tiesiog pilkite iš akies tiek, kad mėsa apsivoliotų miltais. Išmaišykite. Tada pilkite pieną. Jo taip pat pilkite tiek, kiek norite turėti padažo. Tada suberkite svogūnus ir dėkite pomidorų padažą. Paragaukite, jei trūksta prieskonių, pagardinkite pagal savo skonį. Virkite iki sutirštėjimo. Išsivirkite bulvių košės ir įsidėkite burokėlių salotų. Skonis nepakartojamas.
Recepto istorija:
Šį patiekalą atradau interneto platybėse. Nusprendžiau pabandyti. Nepatikėsite, šio plovo skonis toks pat, kaip plovo, kuris būdavo mūsų mokykos valgyklose. Draugai prieš atvažiuodami į svečius visada prašo tik šio patiekalo. Pabandykite.
PANAŠŪS RECEPTAI