Mini pyragėliai su mėsa
Autorius: Simona
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 300 g
Miltai 500 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Grietinė 350 g
Druska žiups.
Kiaulienos faršas 500 g
Svogūnas 1 vnt.
Pipirai žiups.
Sezamo sėklos 5 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams sukapoti su miltais, įberti druskos, sudėti grietinę, įmušti 2 kiaušinius, užminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų. Dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tuo metu pasiruošiame faršą: smulkiai supjaustome svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame pipirus ir druską pagal skonį. Galite įdėti mėgstamų žolelių ar kmynų. Atšalusią tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 0,3 mm storio lakštais. Stikline išspaudžiame apskritimus, dedame šaukštelį įdaro, užspaudžiame pirštais kraštus ir šakute sutvirtiname. Pyragėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Recepto istorija:
Šių pyragėlių skonis kaip tikrų kibinų. Iš šio kiekio aš greitai pagaminu 3 dideles kepimo skardas pyragėlių. Šiuo patiekalu aš ne vieną kartą esu vaišinusi draugus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.