Tortas: kavos, migdolų ir šokolado šėlsmas
Autorius: mia30
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukraus pudra 60 g
Malti migdolai 45 g
Tirpi kava 4 arbat. šaukštel.
Vanduo 4 arbat. šaukštel.
Vanilės esencija 0,5 arbat. šaukštel.
Miltai 30 g
Kavos kremas, cukraus pudra 1 valg. šaukšt.
Tarkuotas šokoladas papuošimui 100 g
Karštas vanduo 2 arbat. šaukštel.
Kavos likeris 2 valg. šaukšt.
Plakama grietinėlė 250 ml
Paruošimas:
Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukraus pudra iki tirštos vienalytės masės. Tuomet įplakite sumaltus migdolus, ištirpintą kavą ir vanilės esenciją. Dubenyje iki purios masės išplakite baltymus. Į kiaušinių trynius suberkite miltus ir atsargiai sumaišykite su išplaktais baltymais. Tešlą sukrėskite į margarinu VILNIUS kepiniams išteptą kepimo skardą (20 cm skersmens) ir kepkite 20-25 minutes. Iškepusį palaikykite skardoje 10 minučių, išimkite iš skardos ir leiskite atvėsti, atvėsus perpjaukite per pusę. Aš kepiau du: vieną su migdolais, kitą be. Paruošti kavos kremą: į grietinėlę įmaišyti cukrų, ištirpintą kavą ir kavos likerį. Vieną papločio pusę aptepti kavos kremu, tada uždengti kita papločio puse. Ant kitos pusės uždėti dar kremo ir galiausiai užkloti kitą paplotį. Taip turi susidėti trys papločiai. Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus. Torto viršų papuošti šokolado drožlėmis. Skanaus!
Recepto istorija:
Šį receptą netikėtai radau žurnale ir pabandžiau pagaminti. Kai ką pakeitus gavosi labai skanus ir įdomaus skonio tortas.Tad siūlau visiems išbandyti. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.