"Rafaelo" tortas
Autorius: Simona
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 230 g
Aliejus 65 g
Miltai 230 g
Kepimo milteliai 20 g
Kokoso drožlės 200 g
Smulkinti migdolai 100 g
Vanduo 200 g
Kondensuotas pienas 1 ind.
Citrinos 2 vnt.
Vanilės esencija 1 arbat. šaukštel.
Grietinėlė 450 g
Grietinėlės standiklis 2 pakeliai
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, masė padidės tris kartus ir pabals. Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir plakti iki vientisos gražios masės. Gautą tešlą padalinti į 3 dalis (apie 2 samčiai vienai porcijai), pilti į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kepti 3 atskirus torto lakštus 190 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Kremas: į grietinėlę suberti standiklį ir plakti iki standumo, palikti šaldytuve. Kambario temperatūros margariną VILNIUS kepiniams išsukti su kondensuotu pienu, suberti kokosų drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Į atvėsusią margarino masę sukrėsti grietinėlę, dar kartą viską išmaišyti. Biskvitų sulaistymui: išspausti citrinų sultis, įpilti vandens, 2 šaukštelius cukraus. Torto surinkimas: pirmasis į tortinę dedamas biskvitas, jis sulaistomas citrinos užpilu, tepamas kremas ir toliau viskas kartojasi. Viršus ir šonai aptepami kremu, pabarstome kokoso drožlėmis, puošiame pagal fantaziją. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandom. Skanaus!
Recepto istorija:
Tokiam skoniui atsispirti neįmanoma!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.