"Rafaelo" tortas
Autorius: Simona
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 230 g
Aliejus 65 g
Miltai 230 g
Kepimo milteliai 20 g
Kokoso drožlės 200 g
Smulkinti migdolai 100 g
Vanduo 200 g
Kondensuotas pienas 1 ind.
Citrinos 2 vnt.
Vanilės esencija 1 arbat. šaukštel.
Grietinėlė 450 g
Grietinėlės standiklis 2 pakeliai
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, masė padidės tris kartus ir pabals. Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir plakti iki vientisos gražios masės. Gautą tešlą padalinti į 3 dalis (apie 2 samčiai vienai porcijai), pilti į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kepti 3 atskirus torto lakštus 190 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Kremas: į grietinėlę suberti standiklį ir plakti iki standumo, palikti šaldytuve. Kambario temperatūros margariną VILNIUS kepiniams išsukti su kondensuotu pienu, suberti kokosų drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Į atvėsusią margarino masę sukrėsti grietinėlę, dar kartą viską išmaišyti. Biskvitų sulaistymui: išspausti citrinų sultis, įpilti vandens, 2 šaukštelius cukraus. Torto surinkimas: pirmasis į tortinę dedamas biskvitas, jis sulaistomas citrinos užpilu, tepamas kremas ir toliau viskas kartojasi. Viršus ir šonai aptepami kremu, pabarstome kokoso drožlėmis, puošiame pagal fantaziją. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandom. Skanaus!
Recepto istorija:
Tokiam skoniui atsispirti neįmanoma!
PANAŠŪS RECEPTAI