Olandiškas obuolių pyragas
Autorius: lapkriciokepiniai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 300 g
Miltai 400 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Cukrus 160 g
Druska žiups.
Kiaušinio trynys 1 vnt.
Cukraus pudra 50 g
Razinos 75 g
Obuoliai 6 vnt.
Cinamonas 2 valg. šaukšt.
Kiaušinio baltymas 1 vnt.
Kokoso drožlės 2 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Dubenyje sumaišau miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, sudedu kubeliais pjaustytą margariną VILNIUS kepiniams. Viską ištrinu rankomis, kol pasidaro trupiniai. Išmaišius į tešlą dedu kiaušinio trynį ir minkau, kol pasidaro vientisa tešla, nelimpanti prie dubens kraštų. 2/3 tešlos iškočioju ir dedu i miltais pabarstytą kepimo skardą. Likusią tešlą 20 min. padedu šaltai. Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių. Nuplautas razinas nusausinu. Sumaišau kubeliais pjaustytus obuolius, razinas, 2 valg. š. cukraus pudros, cinamoną. Kokoso drožlėmis pabarstau tešlos pagrindą, dedu įdarą. Atšaldytą tešlą iškočioju ir supjausčiusi juostelemis, dedu ant pyrago viršaus tinkleliu. Pyrago viršų patepu plaktu kiaušinio baltymu. Kepu apie 50 min. (kol gražiai paruduos pyrago viršus). Skanaus!
Recepto istorija:
Šis pyragas ypač patinka mano šeimai. Jį noriai valgo mano mažieji. Esu rami dėl sudėtinių ingridientų, nes jie visi natūralūs, nėra jokių konservantų. Pyragas lengvai ir greitai pagaminamas ir labai skanus. Jo receptą gavau iš draugės, truputį savaip patobulinau ir džiuginu save ir savo šeimą ;)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.