Trapus ir burnoje tirpstantis obuolių pyragas
Autorius: mazojir
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 240 g
Obuoliai 8 vnt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 3 stikl.
Cukrus 4 valg. šaukšt.
Cinamonas žiups.
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams tarkuojame burokine tarka, dedame porą šaukštų cukraus, 3 kiaušinių trynius, 3 stiklines miltų. Viską minkome ir 1 valandai dedame į kamerą. Per tą valandą iki purumo išplakame kiaušinių baltymus su 2 šaukštais cukraus, cinamonu ir supjaustome kuo daugiau obuolių (skaniau jei rūgštesni). Iš kameros ištrauktą tešlą tarkuojame per burokinę tarką, dedame obuolius, ant paties viršaus pilame baltymų masę. Kumštį tešlos galima pasilikti ir užtarkuoti ant viso pyrago. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 min. Jei atrodys, kad pyragas dar žalias, pakepkite dar 10 min.
Recepto istorija:
Šis pyragas ypatingas, nes kai jį valgo mano brangusis, jo veidas nušvinta ir sako: "Aleliuja!" :), - vadinas labai skanu, be to pakelia nuotaiką. O jei patiekiu su ledais, tiesiog fantastika...
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.