Močiutės pyragas
Autorius: Lialia
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 1 stikl.
Miltai 500 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Grietinė 3 valg. šaukšt.
Mėgiamos uogienės ar košės 0,5 l
Paruošimas:
Sviestą sutarkuoti su miltais, cukrų, kepimo miltelius, kiaušinius bei grietinę išmaišyti. Gautą masę išminkyti, idėti į foliją ar maišelį bei palikti 30min šaldytuve ar 15min šaldymo kameroje. 1/4 dalį tešlos palikti pyrago viršui, o iš likusios tešlos kočioti pyrago pagrindą. Ant iškočioto pagrindo tepti patinkančią uogienę (geriau tirštesnė). Iš likusios tešlos t.y.1/4 dalies iškočioti lakštą kurį supjaustyti juostelėm, ir iš jų puošti pyrago paviršiu. Pyrago kraštus užlenkti. Kepti 170-180 laipsniu temperatūroje kol gražiai paruduos (30-40min).
Recepto istorija:
Skaniausias mano močiutės pyragas, kurio skonį pamenu lyg šiol. Šiltas pyragas ir stiklinė pieno, ar gali būti geriau....:)
PANAŠŪS RECEPTAI