KALĖDINIS PYRAGAS su obuoliais ir graikiškais riešutais
Autorius: Ramlytė
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Miltų 250 g
Cukraus 50 g
Kiaušinių 1 vnt.
Kepimo miltelių 1 arbat. šaukštel.
Obuolių (dideli) 2 vnt.
Aguonų 3 valg. šaukšt.
Graikiškų riešutų 2 saujos
Cinamono, kardamono, citrinos žievelės, razinų pagal skonį
Paruošimas:
PARUOŠIAME TRAPIĄ TEŠLĄ: Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais. Sutarkuoti VILNIAUS margariną kepiniams, į gautą masę dalimis dėti cukrų, nuolat sukant įmušti kiaušinį. Pauošta masė sudedama į miltus ir užminkoma tešla, kuri 20-30 min. padedama šaltai. RUOŠIAME ĮDARĄ: Obuolį stambiai sutarkuojame, sudedame aguonas, sugrūstus graikiškus riešutus, nutarkuojame vienos citrinos žievelę, sudedama prieskonius, kuriuos galima keisti pagal savo skonį. Atšalusi tešla padalinama į 3 dalis. 2 dalimis išklojame kepimo formą, paliekant aukštesnius kraštus, iš likusios tešlos iškočiojame lakštą, kuriuo apdengiame formą ir subadome šakute, kad gaminys nesideformuotų.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad yra labai skanus, nereikalaujatis daug produktų, greitai pagaminamas ir nesudėtingas, kurį drąsiai gali gaminti kiekvienas pradedantis.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.