Tortas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
kiaušiniai 3 vnt. Miltai 30 g Krakmolo 30 g Cukraus 50 g Kepimo miltelių 1 arbat. šaukštel. Kremas: Mascarponės sūrio 500 g Natūralaus rūgpienio 200 g Vanilinio cukraus 0,5 arbat. šaukštel. Cukraus 180 g Citrinos sultys 1 vnt. Želatinos 30 g Spanguolės 100 g
Paruošimas:
Gaminimas: Biskvitas - baltymus išplakti iki standžių putų, suberti cukrų ir išplakti. Po to po vieną įmaišome trynius.Išsukame iki vientisos masės.Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais ir suberiame į masę.Skardą ištepame su Vilniaus margarinu ir supilame tešlą ir kišame į orkaitę 12- 15 min.(priklauso nuo orkaitės).
Kremas: Želatiną užpilame su 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame rūgpienį su sukrumi, citrinos sultimis, vanilinu ir mascarponės sūriu.
Spanguoles sutraiškome su blenderiu ir sudedame į kremą, viską gerai išplakame.Želatiną išbrinkusią pakaitiname,kad ištirptų ir atvėsinus supilame į kremą, viską išmaisome.Iškepusį ir atvėsintą biskvitą išimame ir padedame į lėkštę, kurioje jis bus, bet prieš tai padaliname į kelias dalis ir apjuosiame su nuimama forma ir sukrečiame kremą, gražiai sulyginame,ir taip visus sluoksnius padarome. Iš specialios masės papuošiame tortą. Ir dedame porai valandų į šaldytuvą
Skanaus!.
Recepto istorija:
Šis nuostabusis kūrinys į mano receptų knygelę atkeliavo labai netikėtai.Tiesiog keliavo keliavo ir atkeliavo :) Mėgstu tokiais gražiais, ydomiais kūriniais nustebinti savo šeimą, kiekvieną kartą vis kažkuo nauju. Labai gražiai papuošia stalą, ir labai skanus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|