Porų pyragas su kalakutiena
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 80 g
Sluoksniuotos bemielės tešlos didelio lakšto 1 vnt Graikinių riešutai 40 g Porai 1-2 400 g Rūkytos šoninės 6 juostelės Alyvuogių aliejaus 2 šaukštai Miltų 2-3 šaukštai Čiobrelių (maltų arba šviežių) 1 žiupsnelis Druskos 1 žiupsnelis Maltų juodųjų pipirų vištienos arba kalakutienos sultinio apie 400 ml Riebios grietinės arba philadelfia sūrelio 5-6 šaukštai Kalakutienos ar vištienos (tinka vakarykščia, arba šviežiai virta ir apkepta ir atšaldyta) apie 400 g kiaušinis (patepti) 1 vnt
Paruošimas:
Tešlą palikti atšilti (apie 30 min). Porus sukapoti - žalią dalį smulkiau, baltą stambiau. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti kapotą šoninę. Paskrudinti 3-4 minutes. Sudėti čiobrelius, sviestą. Sudėti porus, pasūdyti, įdėti pipirus. Gerai pamaišyti, kad porai būtų pasidengę margarinu (negailėti, likęs margarinas bus panaudotas padažui). Supilkite sultinį ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių, kas 5-10 vis pamaišydami, kad neprikibtų. Sudėkite kalakutienos ar vištienos gabalėlius, pamaišykite. Suberkite vieną-du gerus šaukštus miltų, išmaišykite. Įdėkite grietinę ar sūrelį ir viską užvirkite.
Gautą masę nusunkite per sietą - taip liks porai su mėsa ir padažas. Riešutus sugrūskite ir užberkite ant sluoksniuotos tešlos lakšto, jį perlenkite ir iškočiokite ant miltuoto stalo. Porų masę sudėkite į indą skirtą kepti orkaitėje. Ant viršaus užklokite tešlą, jos kraštus pakiškite po mase. Tešlą suraižykite, aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite orkaitėje kol tešla taps auksinės spalvos. Patiekite su likusiu padažu (jį pašildykite jei atvės).
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|