Močiutės pūzdrai
Autorius: IndreS
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Vandens 250 ml
Miltų 230 ml
Kiaušiniai 5 vnt
Močiutės sviestinis kremas
Kiaušiniai 2 vnt
Cukraus 1 stiklinė
Vanilinio cukraus 1 šaukštas
Miltų 1 kupinas šaukštas
Pieno 200 ml
sviesto (kambario temperatūros) 360 g
Paruošimas:
Pūzdrų gamyba:
Į puodą supilti vandenį, įdėti margariną. Šildyti kol ištirps ir užvirs. Po truputį suberti miltus nuolat maišant. dar pakaitinti, iki kol tešla bus vientisa, blizgi ir atšoks nuo puodo kraštų. Nukaisti. Šiek tiek pravėsinti, kad būtų galima laikyti pirštą. Mušti po vieną kiaušinį ir kaskart išsukti gerai, neplakti. Kai masė taps vientisa, dėti ant skardos šaukštu arba konditeriniu švirkštu. Masė padidės apie 4 kartus, taigi palikti nemažus tarpelius. Kepti iki 250 įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, po to primažinti iki 180 ir kepti dar 15-20 minučių įjungus ventiliatorių (jei yra).

Kremo gamyba:
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, vanilinu ir miltais. Pieną užkaisti ant mažos ugnies, šiam užvirus supilti kiaušinių mišinį. Virti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol pradės tirštėti. Atvėsinti iki tiek, kad būtų vos šiltas. Dėti po gabalėlį sviesto (ne daugiau 50g per vieną kartą) ir sukti šaukštu vis patrinant jį. Kai visas sviestas bus sudėtas plakti mikseriu iki vientisos masės.
PANAŠŪS RECEPTAI